viernes, 7 de marzo de 2014

Format Raw
Tot sobre el format RAW: Avantatges i Inconvenients
Què és el format RAW

RAW vol dir “cru”. Per tant, es tracta d'un format amb el qual conservem la foto crua, sense processar, com si no l'haguéssim pres encara.
Quan disparem una foto en el format habitual JPG la càmera grava la imatge en la targeta de memòria de manera definitiva que no admet canvis posteriorment, o tal vegada sí però molt pocs. En canvi, si disparem la foto en format RAW doncs en realitat estem “conservant” d'alguna manera l'escena dins de la targeta de memòria i així mantenim la possibilitat d'acabar de prendre la foto posteriorment, en el nostre ordinador.

Avantatges del format RAW

Qualitat d'imatge: El format RAW no comprimeix la foto com ho fa el JPG. Amb una foto RAW podem estar segurs que captem tota la qualitat possible.

Permet canvis posteriors, ajustos, millores: Amb el format RAW pots canviar gairebé tot a la foto. Excepte detalls com l'enquadrament, la disposició dels objectes/subjecte, etc., la resta gairebé tot el pots canviar més tard: pots donar-li a la foto més exposició (llum), canviar-li el balanç de blancs, donar-li més calidesa o més fred, canviar-li la saturació, etc. Per exemple tots sabem que per disparar una foto en condicions de poca llum se sol recórrer a alts valors d'ISO, i això provoca que la foto tingui soroll en les parts més fosques.

Exemples de fotos en format RAW


Desavantatges del format RAW

Espai en la targeta de memòria: El format RAW, en estar  sense comprimir, ens ocupa molt més espai en la targeta de memòria que el format JPG. On caben 400 fotos JPG potser només caben 110 fotos RAW.


El format RAW no és únic i universal: El format JPG és únic i universal. Tots els JPG’s són iguals, tots els programes obren i llegeixen fotos JPG de la mateixa manera. Això no succeeix amb les RAW ja que cada càmera té la seva pròpia manera de fer RAW. Per exemple les RAW de Cànon són diferents de les RAW de Nikon. Això planteja un problema de compatibilitat. Molts alerten que una foto RAW es podria obrir i utilitzar avui però dins de 7 anys tal vegada no es pugui, ja que els fabricants actualitzen els seus programari i algunes vegades canvien de RAW, així que les RAW que tens d'abans ja no et serveixen.

0 comentarios :

Publicar un comentario

Followers

 

Informatica Altafulla . Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com